Τι κίνδυνος υπάρχει για τα νεογέννητα παχουλά κορίτσια

 
Περισσότερο κινδυνεύουν τα νεογέννητα παχουλά κορίτσια να καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη σε μεγαλύτερη ηλικία, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας.


Οι ερευνητές εξέτασαν 1.053 κορίτσια 17 ετών οκτώ φορές μεταξύ της ηλικίας του ενός έτους και των 17 ετών. Στις εξετάσεις μετρήθηκε το βάρος των κοριτσιών, η πίεση του αίματος και οι τιμές της χοληστερίνης.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Rae – Chi Huang δήλωσε: «Το κάθε πράγμα που συμβαίνει σε ένα μωρό στην ενδομήτριο ζωή του επηρεάζει τον μελλοντικό κίνδυνο καρδιαγγειακών και διαβήτη όταν αυτό έχει μεγαλώσει.

Διαπιστώσαμε ότι τα κοριτσάκια είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε αυτό τον αυξημένο κίνδυνο καθώς και ότι τα έφηβα κορίτσια υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση παχυσαρκίας και μεταβολικών διαταραχών που σχετίζονται με το διαβήτη στην ηλικία των 17, ήταν επίσης πολύ παχουλά στην ηλικία των 12 μηνών».

Ωστόσο, το αυξημένο βάρος των νεογέννητων αγοριών δεν αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην εμφάνιση μεταβολικών διαταραχών . Σημειώνεται ότι τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *