Τι είναι το μπλε τσάι που μαγεύει τον κόσμο;

Στον κόσμο των εξωτικών ροφημάτων, το μπλε τσάι έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο, για τα μοναδικά χαρακτηριστικά του και τα πιθανά οφέλη για την υγεία.

Παρακάτω θα ανακαλύψετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το μπλε τσάι.

Προέλευση και συστατικά
Το μπλε τσάι αντλεί το εντυπωσιακό μπλε χρώμα του από το λουλούδι Clitoria ternatea, ένα φυτό που προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία. Τα πέταλα αυτού του λουλουδιού περιέχουν φυσικές χρωστικές ουσίες που ονομάζονται ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την έντονη μπλε απόχρωση όταν εμποτίζονται σε ζεστό νερό. Η διαδικασία θυμίζει μια μαγική μεταμόρφωση, καθώς το τσάι αλλάζει χρώμα από βαθύ μπλε σε μοβ με την εισαγωγή όξινων συστατικών όπως το λεμόνι ή το λάιμ.

Προφίλ γεύσης
Πέρα από τη μαγευτική του εμφάνιση, το μπλε τσάι προσφέρει μια λεπτή, γήινη γεύση που συχνά περιγράφεται ως ήπια γλυκιά. Το τσάι δεν περιέχει καφεΐνη, γεγονός που το καθιστά εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα καταπραϋντικό ρόφημα χωρίς τις διεγερτικές επιδράσεις της καφεΐνης. Μπορεί να καταναλωθεί ζεστό ή κρύο και είναι εξίσου απολαυστικό.

Οφέλη για την υγεία
Το μπλε τσάι προέρχεται από ένα λουλούδι που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες στο σώμα. Επιπλέον, ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, συμβάλλοντας στη συνολική ευεξία.

Διαβάστε ακόμη...