Τη δράση “my ART” “my STORY” υλοποιεί ο φορέας «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» σε συνεργασία με τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Θάλπος- Ψυχική Υγεία» σε συνεργασία με τον Δήμο Παπάγου -Χολαργού υλοποιεί την δράση "my ART" "my STORY", στοχεύοντας στην ανάπτυξη δράσεων για την Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Πρωταρχικός στόχος του φορέα «Θάλπος- Ψυχική Υγεία» με την δράση αυτή αποτελεί η ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας και ανθεκτικότητας, καθώς επίσης η διαδικασία της αυτοβελτίωσης και της προσωπικής εξέλιξης μέσω της διαχείρισης των συναισθημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση "my ART" "my STORY" απευθύνεται όχι μόνο σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες που θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να εκφραστούν σε θεραπευτικές ομάδες τέχνης, προκειμένου να αναδειχθούν και να διερευνηθούν θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν όλοι οι άνθρωποι καθημερινά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο φορέας «Θάλπος- Ψυχική Υγεία» προχωρά στην υλοποίηση τέτοιων δράσεων. Ήδη από την ίδρυση του, το 2005, έχει ενεργητικό ρόλο στην παρέμβαση, την συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ψυχική υγεία μέσα από την ανάπτυξη και εφαρμογή κοινωνικών προγραμμάτων, τη συνεργασία με άλλους φορείς και τη διεξαγωγή ενεργειών ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Θεμέλιος λίθος του φορέα ήταν η ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία δύο μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης για άτομα με χρόνιες ψυχικές διαταραχές. Πρόκειται για Μονάδες στεγαστικού τύπου και προγράμματα ανοικτά στην κοινότητα, τα οποία λειτουργούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης «Ψυχαργώς», υπό την εποπτεία και επιχορήγηση του Υπουργείου Υγείας.

Με όραμα του την βελτίωση της ψυχικής υγείας και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων έχει προχωρήσει σε πρωτοβουλίες όπως το "Play & Learn on Mental Health", το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι για την ψυχική υγεία των νέων, Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τις δράσεις "Against Exclusion" για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και «#ΚάτιΚαλό», αλλά και την εκδήλωση «ΤΟΠ.Σ.Α Θριασία-Νεες Γυναίκες της Επιστήμης στην απασχόληση» και πολλά άλλα. 

Οι συμμετέχοντες της δράσης "my ART" "my STORY" θα έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν με τις εξής θεματικές:

  • ‌Διαχειρίζομαι το άγχος & φροντίζω τον εαυτό μου
  • ‌Αναγνωρίζω & διαχειρίζομαι τα συναισθήματα μου
  • ‌Γνωρίζω τον εαυτό μου καλύτερα 
  • ‌Συνδέομαι & επικοινωνώ με τους άλλους 
  • ‌Πώς διαχειρίζομαι την αποτυχία;
  • ‌Ονειρεύομαι το μέλλον μου 

Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ 2 ομάδων. Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει χοροκινητική και εικαστική θεραπεία, ενώ η δεύτερη ομάδα δραματοθεραπεία και θεραπευτική φωτογραφία. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους είτε στο πρωτόκολλο (Περικλέους 55, ισόγειο) είτε στα εξής email:  &  

Εφόσον ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των αιτήσεων, θα ακολουθήσει συνάντηση των αιτούντων, έτσι ώστε να διαμορφωθούν οι ομάδες. 

Οι ομάδες θα πραγματοποιούν τις συναντήσεις τους κάθε 14 ημέρες στο 1ο Λύκειο Χολαργού (Καραϊσκάκη και Μελά), ενώ η έναρξη της δράσης θα ανακοινωθεί άμεσα.

Διαβάστε ακόμη...