Θύελλα ανακοινώσεων κατά του ΕΟΠΥΥ

 
Εκτός απο τις δεκάδες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας ξεκίνησαν και τα εξώδικα κατά του ΕΟΠΥΥ για το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε κατά του Γεράσιμου Βουδούρη προέδρου του ΕΟΠΥΥ, εξώδικη δήλωση διαμαρτυρία για το χάος που δημιούργησε η e-syntagografisi. Έξώδικα απέστειλαν και οι Ιατρικοί Σύλλογοι Κοζάνης και Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρεται:

«Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, όπως σας είναι γνωστό, παρουσίασε αίφνης προβλήματα λειτουργίας λόγω ανεπαρκούς υποστήριξης. Τούτο μας λυπεί ιδιαίτερα αφού είναι προφανές ότι το σύστημα λειτουργεί χωρίς την απαιτούμενη ασφάλεια.

Αλλά και πέραν αυτού, ακόμη και αν θελήσουμε να δούμε την ανεπάρκεια αυτή με καλή πίστη, θα περιμέναμε από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε πρωτίστως οι ασφαλισμένοι, αλλά και ιατροί και λοιποί πάροχοι υπηρεσιών να μην ταλαιπωρηθούν.
Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη εν προκειμένω.

Από ιατρούς μέλη μας πληροφορούμεθα ότι μετά την αιφνίδια αυτή διακοπή του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης επικράτησε το χάος εκθέτοντας τους πάντες. Έτσι ενώ στους ιατρούς γνωστοποιήθηκε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη χειρόγραφη συνταγογράφηση, μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία του συστήματος, τούτο δεν ήταν γνωστό στους φαρμακοποιούς!.

Για τους λόγους αυτούς, ο ΙΣΑ διαμαρτυρήθηκε έντονα με την υπ. αριθμ. πρωτ. 3008/8-5-2012 απευθυνόμενη προς εσάς επιστολή του, με την οποία σας καλούσαμε να προβείτε ΑΜΕΣΑ στις αναγκαίες ενέργειες για την ομαλοποίηση της κατάστασης με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των ασφαλισμένων. Επίσης ζητούσαμε να δοθεί η δυνατότητα στους πιστοποιημένους ιατρούς να συνταγογραφούν χειρόγραφα στα συνταγολόγια των ιατρείων τους, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να επιτελέσουν το καθήκον τους και να ασκήσουν το λειτούργημά τους!.

Η μη δυνατότητα χορήγησης φαρμάκων στους ασθενείς προκάλεσε χάος και είναι θέμα που άπτεται της δημοσίας υγείας και για το οποίο δεν χωρούν αναβολές και «τεχνικά προβλήματα»! Παρά ταύτα εσείς μέχρι σήμερα ούτε απαντήσατε ούτε μεριμνήσατε για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Μετά την προηγούμενη επιστολή μας και την παρούσα αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη, συνολικά για το χάος που έχει δημιουργηθεί και για κάθε συγκεκριμένο περιστατικό χωριστά. Διά τούτο επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας».

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *