Την πρόταση για τον ΕΟΠΥΥ κατέθεσε στους γιατρούς ο Άδωνις Γεωργιάδης

99E0C7851F0DA9A96F0EEBC293A16788.jpg

  Την πρόταση για τον ΕΟΠΥΥ, της Επιστημονικής Επιτροπής για την Υποστήριξη της Μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, παρέδωσαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής στον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκο, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον υφυπουργό, Αντώνη Μπέζα.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Η πρόταση αυτή αποτελεί την αφετηρία για τη διενέργεια ενός ευρύτατου διαλόγου μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των συναρμόδιων φορέων. Θέλω, όμως, να καταστήσω απολύτως σαφές ότι πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες στο χώρο της υγείας, το ταχύτερο δυνατό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση του προέδρου της επιτροπής, Κ. Σουλιώτη, δεν διευκρινίζεται αν ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να είναι μόνο «αγοραστής» ή και «πάροχος» υπηρεσιών υγείας, αλλά γίνεται ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να ενοποιηθούν οι δομές υγείας του οργανισμού ( πολυιατρεία ΙΚΑ, κέντρα υγείας κ.α.) και να λειτουργήσουν στο πλαίσιο του ΕΣΥ με εργαζομένους πλήρους απασχόλησης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.