Την εκκένωση του νοσοκομείου Ληξουρίου ζήτησε το υπουργείο

D35ACF0B93EE8950C1FE2C178F6AD96F.jpg

  Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, όταν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα έγγραφο από το Υπουργείο ζητούσε την εκκένωσή του.

Στο κτίριο – σύμφωνα πάντα με το έγγραφο – διαπιστώθηκε, μετά από έλεγχο των μηχανικών, πρόβλημα με την στατικότητά του και κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση.

Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, προτάθηκε να γίνει μεταφορά των ασθενών το Νοσοκομείο Αργοστολίου, ωστόσο ο Δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός αντιστάθηκε στο ενδεχόμενο και ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Ανουσάκη να γίνει σύσκεψη στο Ληξούρι για να μεταφερθούν στη νέα πτέρυγα στο Ληξούρι. Κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Αποτέλεσμα ήταν το νοσοκομείο να εκκενωθεί και ένας ασθενής να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, ενώ οι υπόλοιποι 8 επέστρεψαν σπίτια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ισόγειο της νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου θα λειτουργούν από αύριο Παρασκευή τα επείγοντα και τα εξωτερικά ιατρεία.

Πάντως υπάρχει ανησυχία σε προσωπικό, γιατρούς και πολίτες ότι αυτό το γεγονός αποτελεί μία πρόφαση για να κλείσει οριστικά το Νοσοκομείο, καθώς την πρώτη στιγμή μετά το σεισμό κρίθηκε κατάλληλο και μετά από τέσσερις μέρες ακατάλληλο.

Αργότερα, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Παλικής κάλεσε με ντουντούκα, τους πολίτες στο Νοσοκομείο του Ληξουρίου, για να εναντιωθούν στο κλείσιμό του.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *