Θεσσαλονίκη: Συγκρατημένη αισιοδοξία του ΙΣΘ ότι θα αποφευχθεί η επίταξη ιδιωτών γιατρών

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα αποφευχθεί η επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών εκφράζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας, σημειώνοντας ότι καθημερινά αυξάνει ο αριθμός των ιδιωτών γιατρών, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για κάλυψη των κενών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ. Ο ΙΣΘ έχει απευθύνει έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς από τις ειδικότητες Αναισθησιολογίας, Παθολογίας Πνευμονολογίας, Γενικής Ιατρικής και Καρδιολογίας να συνδράμουν στις προσπάθειες των γιατρών των δημοσίων νοσοκομείων. Πρέπει να επισημάνουμε όμως, ότι εκτός από τους γιατρούς του ΕΣΥ και οι ιδιώτες επιτελούν σημαντικό έργο καθώς βρίσκονται επί 24ωρης βάσης στο πλευρό των ασθενών, οι οποίοι παραμένουν στα σπίτια τους, ώστε να προσέρχονται στα νοσοκομεία μόνο εκείνοι που χρειάζονται νοσηλεία», σημειώνει ο κ. Νίτσας, αναφέροντας παράλληλα ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο πρόβλημα έλλειψης γιατρών το αντιμετωπίζει το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος».

«Είμαστε κατά της επιστράτευσης, πιστεύοντας στη συστράτευση όλων των γιατρών, για την οποία καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας σε νοσοκομειακό και εξωνοσοκομειακό περιβάλλον. Οι προσπάθειες όλων μας συνεχίζονται και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά, ώστε η πόλη μας να ξεπεράσει με τις μικρότερες δυνατόν απώλειες και το 4ο κύμα της πανδημίας», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- σε σημερινή ανακοίνωση του ΙΣΘ, στην οποία επισημαίνεται ότι, καθημερινά, όλο και περισσότεροι γιατροί του ιδιωτικού τομέα συμπαρατίθενται στην προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Διαβάστε ακόμη...