Θεσσαλονίκη: Εθελοντική αιμοδοσία στις 25 Μαΐου στην Καλαμαριά

Με μια «χαμογελαστή» κατακόκκινη καρδιά, ζωγραφισμένη σε αφίσα, και με το σύνθημα «Κάθε σταγόνα είναι χαμόγελο για όσους το χρειάζονται», η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Καλαμαριάς καλεί τους πολίτες, τη Δευτέρα 25 Μαΐου, σε εθελοντική αιμοδοσία στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς, σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

 Την αφίσα της 18ης εθελοντικής αιμοδοσίας φιλοτέχνησαν, έπειτα από διαγωνισμό, μαθητές δημοτικών σχολείων της Καλαμαριάς. Οι αιμοδότες μπορούν να προσέρχονται από τις 9:00 έως τις 13:30 στον χώρο, έχοντας μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ.

Επισημαίνεται πως η αιμοδοσία, λόγω του κορωνοϊού, γίνεται κατόπιν ραντεβού και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των Δύο Φύλων στα τηλέφωνα 2313 314 499 και 2313 314 498.

Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο θα βρίσκεται το παράρτημα Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος, για ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών Δωρητών Οργάνων και Ιστών. Επίσης, θα γίνεται και συλλογή φαρμάκων, τα οποία μπορούν να φέρνουν πολίτες με στόχο να ενισχυθεί το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Διαβάστε ακόμη...