Θεσσαλονίκη: Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο Καυτανζόγλειο Στάδιο

Με στόχο να «σπάσουν» ένα ακόμη Ολυμπιακό ρεκόρ, αυτό της εθελοντικής αιμοδοσίας, άνθρωποι του αθλητισμού, του πολιτισμού αλλά και της πολιτικής βρέθηκαν στο Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο της δράσης «Ζήσε Αθλητικά» έδωσαν δέκα λεπτά από τον χρόνο τους, όσο δηλαδή διαρκεί συνήθως μια αιμοδοσία.

Το Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο και τα ΕΑΚ Θεσσαλονίκης υλοποιούν τη δράση, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας εθελοντικής αιμοδοσίας της Γ.Γ.Α. με το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» και το Γ.Ν.Θ. «Άγιος Παύλος».

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών, Πυλαίας- Χορτιάτη, Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, καθώς και το Ολυμπιακό Μουσείο, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, ο Διεθνής Μαραθώνιος και ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και άλλοι αθλητικοί και τοπικοί φορείς.

Οι Ολυμπιονίκες Ιωάννα Μπούζιου (σόφτμπολ), Φωτεινή Βαβάτση (τοξοβολία) και Κλεάνθης Μπάρκας (ποδηλασία), οι πρώην διεθνείς καλαθοσφαιριστές Λάζαρος Παπαδόπουλος και Γιάννης Γιαννούλης, η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης Κυριακή Ουδατζή, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Χριστόπουλος, στήριξαν με την παρουσία τους, αλλά και δίνοντας αίμα τη δράση αυτή.

Η πρόεδρος του Καυτανζογλείου Σταδίου Καλυψώ Γούλα κάλεσε τον κόσμο «να νιώσει ασφαλής, να μη φοβηθεί» και «να έρθει να δώσει αίμα, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη στήριξη προς τους συμπολίτες μας», ενώ ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος τόνισε από την πλευρά του: «Χρειάζεται να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας προκειμένου να τα καταφέρουμε σε αυτή τη δύσκολη μάχη. Μία μάχη που ήταν ούτως ή αλλιώς δύσκολη κι έγινε δυσκολότερη το τελευταίο διάστημα με την πανδημία του κορωνοϊού».

Η χρυσή Ολυμπιονίκης και πλέον αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου χαρακτήρισε «παράσημο ζωής» το να σώζει κανείς τη ζωή συνανθρώπων του δίνοντας αίμα και προσέθεσε: «Ο αθλητισμός δίνει ζωή, αλλά όταν συνδυάζεται με την προσφορά αίματος, τότε μετατρέπεται σε βελτίωση της ποιότητας ζωής».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε: «Αν σε κάτι δεν πήγαμε καλά ως χώρα όλη αυτή την περίοδο με την πανδημία του κορωνοϊού, είναι η αιμοδοσία. Υστερούμε σε αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι, γι' αυτό και είναι εξαιρετική η δράση αυτή. Εύχομαι και αυτό το κομμάτι, της προσφοράς αίματος, να ομαλοποιηθεί όπως φαίνεται να συμβαίνει σιγά- σιγά και με την καθημερινότητά μας».

Η αιμοδοσία στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο, θα ολοκληρωθεί αύριο, Τρίτη 28/4 (09:00-13:00). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται από την είσοδο επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

Διαβάστε ακόμη...