Θεραπεία του πόνου με ηλεκτρόδια

 
Τέλος στον πόνο υπόσχεται ότι προσφέρει μια νέα θεραπεία η οποία εφαρμόζεται σε νοσοκομεία και ειδικά κέντρα σε Ευρώπη και Αμερική. Από τις αρχές του χρόνου εφαρμόζεται και στη χώρα μας….


Η θεραπεία πραγματοποιείται με τη βοήθεια μιας συσκευής ηλεκτροδίων, σε ασθενείς με χρόνιο, νευροπαθητικό, καρκινικό και σπλαχνικό πόνο.

Εφαρμόζεται, δε, σε ασθενείς όλων των ηλικιών, από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους, ενώ, όπως παρατηρεί ο χειρουργός σπονδυλικής στήλης Ιωάννης Πολυθοδωράκης, είναι εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση (CE Mark), έχει έγκριση από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ (F.D.A.) και τον Ε.Ο.Φ .

Σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Πολυθοδωράκη, «με τη θεραπεία αυτή αντιμετωπίζουμε ακόμη και τους πόνους που αντιστέκονται στη μορφίνη, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουμε τους ασθενείς από τις παρενέργειες και τον εθισμό που συνήθως σχετίζονται με τα αναλγητικά φάρμακα».

«Η συσκευή κωδικοποιεί τα ερεθίσματα του πόνου, τον “αντιγράφει” και αντικαθιστά την πληροφορία του προς το κεντρικό νευρικό σύστημα με μια πλασματική πληροφορία “μη-πόνου”. Έτσι το νευρικό σύστημα αποδεχόμενο την πλασματική πληροφορία “μη-πόνου” ο ασθενής σταματάει να πονάει», υποστηρίζει ο κ. Πολυθοδωράκης.

«Η θεραπεία γίνεται με τοποθέτηση ηλεκτροδίων μίας χρήσεως στην περιφέρεια των περιοχών πόνου του ασθενούς, με δυνατότητα ανακούφισης ταυτόχρονα μέχρι και πέντε διαφορετικών σημείων πόνου».

Η συγκεκριμένη θεραπεία υπόσχεται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει:

– Χρόνιους νευροπαθητικούς πόνους (Αλγοδυστροφία, CRPS I και II κ.α).

– Ογκολογικούς πόνους.

– Σύνδρομα πόνου σχετικά με τη χημειοθεραπεία.

– Σύνδρομα πόνου μετά από θεραπεία με ακτινοβολία.

– Σύνδρομα πόνου μετά από επεμβάσεις.

– Πόνο σπονδυλικής στήλης (Αυχεναλγία-Οσφυαλγία).

– Σύνδρομο πόνου μετά από επέμβαση σπονδυλικής στήλης.

– Νευραλγία από παγίδευση νεύρου.

– Νευραλγία από διατομή νεύρου.

– Μεθερπητική νευραλγία.

– Νευραλγία τριδύμου.

– Πόνο μέλους φάντασμα.

– Πρωσοπαλγίες.

– Σπλαχνικούς, ακόμη και πόνους που δεν ανταποκρίνονται σε φαρμακευτική αγωγή, όπως μορφίνη, εμφυτεύματα, οποιοειδή, κλπ.

Πηγή: healthpress.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *