Θεραπεία που χρησιμοποιεί τον ιό της ιλαράς βοηθά καρκινοπαθή

4C3400108023D673A8A98FF5F3B845C6.jpg

  Επιστήμονες χρησιμοποίησαν τον ιό της ιλαράς για να θεραπεύσουν τον καρκίνο. Δοκίμασαν την πειραματική αυτή θεραπεία σε 2 ασθενείς. Και οι 2 ασθενείς ανταποκρίθηκαν παρουσιάζοντας βελτίωση στον καρκίνο του μυελού των οστών, ενώ η 1 από τις 2, μία 49χρονη γυναίκα, βιώνει πλήρη ύφεση από το μυέλωμα και είναι ελεύθερη νόσου εδώ και 6 μήνες.

Οι ερευνητές από την Mayo Clinic λένε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η θεραπεία με τη βοήθεια ενός ιού, που μολύνει και τελικά σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, αλλά δεν επηρεάζει τα υγιή, θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική για το θανατηφόρο πολλαπλό μυέλωμα.

Ο Stephen Russel από τη μοριακή ιατρική της Mayo Clinic, που ηγήθηκε της μελέτης, εξήγησε ότι η συλλογιστική πίσω από αυτήν την προσπάθεια είναι απλή αφού οι ιοί ούτως ή άλλως εισέρχονται στο σώμα και καταστρέφουν ιστούς, στην προκειμένη περίπτωση καρκινικούς.

Η ομάδα του επίσης, ερευνά την αποτελεσματικότητα μίας τέτοιας θεραπείας σε καρκίνους των ωοθηκών, του εγκεφάλου, της κεφαλής και του λαιμού σε ασθενείς που δεν ανταποκρίνονταν στις συμβατικές θεραπείες και είχαν συνεχείς υποτροπές του καρκίνου τους.

Οι συγκεκριμένοι 2 ασθενείς δεν είχαν ιδιαίτερη επαφή με την ιλαρά στο παρελθόν τους και έτσι το σώμα τους είχε τα λιγότερα δυνατά αντισώματα. Οι επιστήμονες τους εμβολίασαν άπαξ με μία πολύ μεγάλη δόση από τον γενετικά τροποποιημένο ιό, τη μεγαλύτερη που μπορεί να πάρει άνθρωπος.

Η προσπάθεια για τη θεραπεία του καρκίνου με τη χρήση τέτοιων ιών έχει μεγάλη ιστορία και ξεκινάει από το 1950. Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που υπάρχει πλήρης ύφεση σε 1 έστω ασθενή και επίσης υπάρχουν απτές αποδείξεις, με τη βοήθεια εικόνων υψηλής τεχνολογίας, που δείχνουν ότι ο ιός, ακόμα και στον άλλον ασθενή, που δεν ανταποκρίθηκε τόσο καλά, κατάφερε να φτάσει στα σημεία ανάπτυξης των όγκων.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *