Αυτή η θεραπεία για τη φαλάκρα είναι ό,τι πιο τρελό έχει προταθεί

Η θεραπεία για τη φαλάκρα μπορεί και να βρέθηκε στο πλέον απροσδόκητο μέρος, αν πιστέψουμε τουλάχιστον την έρευνα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Γιοκοχάμα.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι ιάπωνες επιστήμονες βρήκαν ένα χημικό που χρησιμοποιείται στις τηγανιτές πατάτες της γνωστής αλυσίδας και συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων τριχών.

Οι ερευνητές κατάφεραν να αναπτύξουν τρίχες σε ποντίκια χρησιμοποιώντας αυτό που αποκάλεσαν «απλή μέθοδο» χρήσης ανθρώπινων βλαστοκυττάρων, τα οποία απέδωσαν νέους θύλακες ικανούς να δημιουργήσουν τρίχα.

Μέσα σε λίγες μέρες τα ποντίκια απέκτησαν τριχωτές πλάτες και κεφάλια και δεν υπάρχουν μάλιστα λόγοι μας λένε να υποθέσουμε πως η τεχνική δεν μπορεί να δουλέψει στους ανθρώπους.

Και όπως αποδείχτηκε, το μεγάλο μυστικό στη μέθοδό τους ήταν το διμεθυλοπολυσιλοξάνιο, ένα συστατικό που ενυπάρχει στις πατάτες των McDonald’s και χρησιμοποιείται για λόγους ασφαλείας, αποτρέποντας το μαγειρικό λάδι από το να χαλάει.

Ο καθηγητής Junji Fukuda του Εθνικού Πανεπιστημίου της Γιοκοχάμα επιβεβαίωσε ότι αυτό ήταν το κλειδί του πειράματός τους, καταλήγοντας: «Αυτή η απλή μέθοδος είναι πολύ στιβαρή και υποσχόμενη», ιδιαίτερα στην ανδρογενετική αλωπεκία, την κοινή φαλάκρα δηλαδή.

Δεν μας είπε πάντως αν καταναλώνοντας απλώς τις πατάτες των McDonald’s θα δουλέψει το πράγμα…

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *