Θέμα DNA αν παχαίνουν τα τηγανιτά

DC3B77EA5D9D4BFC3EBF326379D9C009.jpg

  Η κατανάλωση τηγανιτών φαγητών μπορεί να παχύνει πολύ πιο εύκολα ανθρώπους που έχουν ήδη μια γενετική προδιάθεση στην παχυσαρκία.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μια νέα έρευνα της σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal.

Η έρευνα βασίστηκε στα στοιχεία 37.00 ανδρών και γυναικών, για καθέναν από τους οποίους οι ερευνητές εξέτασαν μια σειρά από 32 γνωστές γενετικές παραλλαγές που συνδέονται με την παχυσαρκία.

Παράλληλα, με ειδικά ερωτηματολόγια προσδιορίστηκαν οι διατροφικές τους συνήθειες. Από αυτούς που είχαν στο DNA τους γονίδια που συνδέονται με την παχυσαρκία, όσοι έτρωγαν περισσότερο τηγανιτά είχαν και υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος.

Αντίθετα, ανάμεσα σε εκείνους που είχαν χαμηλή προδιάθεση για παχυσαρκία η συχνότητα κατανάλωσης τηγανιτών φαγητών δεν φάνηκε να διαφοροποιεί ιδιαίτερα το σωματικό τους βάρος. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μπορούν να τρώνε ελεύθερα τηγανιτά.

Ωστόσο, το μήνυμα είναι ότι αν έχετε μια τάση για αύξηση του σωματικού σας βάρους, προσέξτε λίγο περισσότερο τα τηγανιτά, καθώς εκτός των άλλων μπορεί εύκολα να αυξήσουν και τα κιλά σας.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *