Θέλουν να αδυνατίσουν κι ας είναι… λιποβαρή

 
Τα νεαρά κορίτσια, ακόμη και ηλικίας 12 ετών, δηλώνουν δυσαρεστημένα από την εξωτερική τους εμφάνιση και το βάρος τους, και παραλείπουν γεύματα προσπαθώντας να… παραμείνουν αδύνατα.


Όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail νέα έρευνα έδειξε ότι τα μισά περίπου κορίτσια ηλικίας 12-13 ετών θέλουν να είναι αδύνατα.

Το 58% των κοριτσιών ηλικίας 14-15 ετών δήλωσαν ότι ήθελαν να χάσουν βάρος, όπως έδειξε η έρευνα που διεξήγαγε η υπηρεσία Αγωγής Υγείας στα Σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Στην έρευνα συμμετείχαν 31.354 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10-15 ετών, τα οποία απάντησαν ερωτήσεις για τις διατροφικές τους συνήθειες και το πώς ένιωθαν για το σώμα τους.

Το ένα τέταρτο των κοριτσιών ηλικίας 10 ετών δήλωσε ότι παραλείπει να τρώει πρωινό, ενώ ένα 20% δήλωσε ότι δεν τρώει ούτε το προηγούμενο βράδυ. Μάλιστα, το 36% αυτών που απάντησαν ότι δεν τρώνε πρωινό, ανέφεραν ότι δεν είχαν φάει ούτε το προηγούμενο βράδυ!

«Από την ανάλυση των δεδομένων μας προέκυψε ότι η πλειοψηφία των κοριτσιών που δήλωσαν ότι θέλουν να χάσουν βάρος είναι ήδη σε φυσιολογικά επίπεδα βάρους, ή ακόμη και λιποβαρή» ανέφερε ένας ερευνητής.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *