«Θέλουμε μια ωραία παιδική χαρά»

 
«Την τέλια παιδική χαρά την φαντάζομαι να έχει κούνιες και άλλα πράγματα. Δηλαδή την φαντάζομαι ότι θα χει και μια τσουλήθρα και που να παίζουμαι με τους φίλους μου. Έναν κήπο μεγάλο με γεμάτο λουλούδια.


Επίσης, ουράνιο τόξο πάνω στον ουρανό, που να έχει και έναν ήλιο, που να λάμπει. Όμως, θα ήθελα να έχει και μια λίμνη για να κολυμπάμε δίπλα στα παππάκια. Επίσης, φαντάζομαι να έχει παιχνίδια φουσκωτά σαν το λούνα παρκ και ένα μεγάλο τραμπολίνο. Και μια κούνια να μπαίνουμε κορίτσια για να μπορούν να κάνουν κούνια όλα τα παιδιά».

Το γράμμα που δημοσιεύει σήμερα το newsbeast.gr ανήκει στη 10χρονη Ναταλία. Η Ναταλία είναι ένα από τα 84 παιδιά που μένουν στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ της περιοχής). Μοναδική της επιθυμία είναι να έχει ένα μέρος να παίζει μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά για να μην κινούνται μόνο μέσα στους «γυμνούς» και «άψυχους» χώρους του κέντρου όπου μεγαλώνουν.

Ακριβώς, απέναντι από το ΚΑΑΠΒ της Βούλας, εκεί όπου σήμερα ζουν 84 παιδιά, υπάρχει μία παιδική χαρά. Εγκαταλελειμμένη στην κυριολεξία.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/04/fetcher_109.jpeg

Το γράμμα της 10χρονης Ναταλίας και η ζωγραφιά αποτυπώνουν τα όνειρά της

«Την παιδική χαρά την φαντάζομαι μεγάλη, οραία. Να έχει οραίο κήπο, να έχει οραία λουλούδια, να έχει κούνιες, τσουλίθρα, να είναι προσβάσιμη για τα καρότσια»… γράφει, μεταξύ άλλων, η κατά τρία χρόνια μεγαλύτερη, Αμαλία. Και τα ορθογραφικά λάθη στο γράμμα της δεν μετριάζουν καθόλου το νόημα των όσων ονειρεύεται. Άλλωστε, είναι ένα ακόμη παιδί που του αξίζει να έχει αξιοπρεπή παιδική ζωή και όνειρα να θυμάται όταν μεγαλώσει.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/04/fetcher_1114.jpeg

Εξίσου συγκλονιστικό είναι και το γράμμα της 13χρονης Αμαλίας

Εδώ και κάποια χρόνια η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Tandem δραστηριοποιείται και βοηθά τα παιδιά προκειμένου να μην τους λείψει τίποτα. Στόχος της οργάνωσης είναι να μαζευτούν χρήματα ώστε να φτιαχτεί η παιδική χαρά για να μπορούν να διασκεδάζουν τα παιδιά, δεδομένου ότι δεν έχουν που αλλού να πάνε.

«Αυτή η παιδική χαρά είναι η μόνη δραστηριότητά τους εκτός του χώρου όπου διαμένουν. Πρέπει να τα βοηθήσουμε», λένε μέλη της ΜΚΟ και συνεχίζουν ότι πρέπει – κάποια στιγμή- να σκεφτεί κάποιος κι αυτές τις παιδικές ψυχές που βλέπουν μόνο άδειους χώρους και μεγαλώνουν μέσα σε κρύα ντουβάρια. Άλλωστε, κάποιες φορές, τα γράμματα των παιδιών μπορούν να συγκινήσουν ακόμη και τους πιο… άκαρδους…

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/04/fetcher_123.jpeg

Θέλουν μία αξιοπρεπή παιδική χαρά τα παιδιά που μένουν μόνιμα στο πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/04/fetcher_133.jpeg

Αυτός είναι ο μοναδικός χώρος για δραστηριότητα εκτός από τα δωμάτια που μένουν

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/04/fetcher_143.jpeg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *