Θανατηφόρο κρούσμα ιλαρά στο Βερολίνο

8450645321F9F8D74B15DD52E17744D3.jpg

  Το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα της επιδημίας ιλαράς που πλήττει από το φθινόπωρο τη Γερμανία ήταν ένα μωρό 18 μηνών που πέθανε την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της πόλης.

Το τοπικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον θάνατο του μικρού αγοριού την ίδια ημέρα που ένα δημοτικό σχολείο της πόλης έκλεισε για προληπτικούς λόγους καθώς είχαν αναφερθεί πολλά κρούσματα της ασθένειας μεταξύ των μαθητών του. Σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ η άκρως μεταδοτική ασθένεια έχει προσβάλει 570 ανθρώπους στη γερμανική πρωτεύουσα από τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν αν το βρέφος είχε εμβολιαστεί.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Χέρμαν Γκρέχε έκανε έκκληση σήμερα στους Γερμανούς να εμβολιαστούν, καταγγέλοντας “ορισμένους ανεύθυνους που αντιτίθενται στα εμβόλια και σπέρνουν έναν παράλογο φόβο”.

«Αυτός που αρνείται να εμβολιάσει το παιδί του δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο το δικό του παιδί αλλά και τα υπόλοιπα», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ο υπουργός.

Η εκπρόσωπος του Γκρέχε διευκρίνισε πάντως ότι προς το παρόν δεν συζητείται το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Η ιλαρά μπορεί να προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά και νευρολογικά προβλήματα, όπως εγκεφαλίτιδα, που συχνά οδηγούν στον θάνατο.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ο ιός έφτασε στο Βερολίνο από τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη –δύο χώρες όπου ξέσπασε επιδημία τον Φεβρουάριο του 2014– μέσω προσφύγων που αναζητούσαν άσυλο στη Γερμανία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.