Τι θα συμβεί αν καταπιείτε την τσίχλα σας;

Σας έχει συμβεί σίγουρα! Εκεί, που μασάτε την τσίχλας σας, κατά λάθος την καταπίνετε. Οταν ήσασταν πιο μικροί, η μητέρα σας μάλωνε και σας έλεγε να μην το ξανακάνετε.

Εσείς πάλι πιστεύατε πως θα κολλήσει στο λαιμό ή στο στομάχι σας και πως αν καταπίνατε πολλές θα κάνατε συλλογή μέσα στην κοιλιά σας. Και κάπως έτσι βρεθήκατε να αναρωτιέστε τι στο καλό γίνεται, όταν καταπίνετε την τσίχλα σας.

Το Buzzfeed ήρθε να σας πει την αλήθεια και να γεμίσει με γνώση την ημέρα σας.

Μιλώντας με την Δρ Lisa Ganjhu, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής στο NYU Longone Medical Center, οι άνθρωποι του Buzzfeed έμαθαν τι πραγματικά συμβαίνει με την τσίχλα.

Η Δρ Lisa Ganjhu εξηγεί πως η τσίχλα θα ακολουθήσει κανονικά την διαδικασία της πέψης, με τα οξέα και τα ένζυμα του οργανισμού να είναι ισχυρά για να την «σπάσουν».

Ωστόσο, οι χημικές ουσίες στη βάση της τσίχλας δεν θα διαλυθούν πλήρως, με ένα κομμάτι της να μην απορροφάται από το λεπτό έντερο, όπως και στα περισσότερα τρόφιμα.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως θα κολλήσει στο σώμα σας για πάντα.

Η τσίχλα θα τυλιχθεί σε άλλα τρόφιμα και θα αποβληθεί από τον οργανισμό σας.

Ο μόνος πραγματικός κίνδυνος από το να καταπιείτε μια τσίχλα είναι να περάσει από τον λαιμό σας, πνίγοντάς σας ή να μετακινηθεί από τον στομάχι στον οισοφάγο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *