«Θα σταματήσουμε τις παράνομες εξαγωγές φαρμάκων»

 
«Στοπ» στις παράνομες εξαγωγές φαρμάκων βάζει το υπουργείο Υγείας. Από τη Δευτέρα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων και το υπουργείο Υγείας, όπως ανήγγειλε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο αναπληρωτής υπουργός, Μάριος Σαλμάς, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε την πορεία του κάθε κουτιού φαρμάκου από την ώρα που έρχεται στη χώρα, μέχρι την ώρα που φτάνει στον ασθενή ή αν επανεξάγεται.


«Το μεγάλο άγχος μας όταν κάνουμε μία αλλαγή είναι η εφαρμογή της. Πολλοί πιστεύουν ότι όταν κλείνουν τα φώτα της δημοσιότητας και η προβολή μιας μεταρρύθμισης, δεν παρακολουθούμε αν εφαρμόζεται. Σας λέω ότι ο κρατικός μηχανισμός πολλές φορές δεν υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις και πρέπει να είσαι από πάνω», τόνισε ο κ. Σαλμάς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πρόσθεσε ακόμη: «Βρήκαμε πλαστά κουπόνια. Αυτός που το έκανε, γνώριζε ότι το κράτος δεν μπορεί να τον πιάσει». Και ξεκαθάρισε ότι: «Καμία σχέση δεν έχει η τρόικα. Είναι δικές μας πολιτικές αυτές. Σας είπα ότι μέχρι πριν κάποιο καιρό τα περισσότερα χρήματα για την υγεία τα δαπανούσε ο υπουργός Εργασίας.

«Υπολογίζουμε όφελος 110 εκατομμύρια το χρόνο για τον ΕΟΠΥΥ από την ηλεκτρονική παρακολούθηση των φαρμάκων».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδωσε ακόμη ένα παράδειγμα στην κάμερα για το πώς θα ελέγχουν τα φάρμακα, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν παραβάτες και αν ακόμη υπάρξουν, αυτοί θα εντοπίζονται.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *