Θα εξετάζονται για νοσήματα οι λαθρομετανάστες

 
«Σαφάρι» για τον εντοπισμό των λαθρομεταναστών αναμένεται να αρχίσουν τις επόμενες ημέρες οι Αρχές. Μόνο που αυτή τη φορά, οι έρευνές τους θα είναι λίγο διαφορετικές από τις συνηθισμένες.


Στη μάχη για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, αυτή τη φορά, θα ριχτούν και οι λοιμωξιολόγοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προκειμένου να βάλουν «φρένο» στην υγειονομική βόμβα που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι επιστήμονες θα ακολουθούν τους αστυνομικούς, οι οποίοι μαζί με τον Εισαγγελέα θα επεμβαίνουν σε σπίτια για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι στοιβάζεται μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις θα απομακρύνονται οι ένοικοι, οι ειδικοί θα απολυμαίνουν το χώρο και κάποιοι θα εξετάζουν αμέσως τους λαθρομετανάστες προκειμένου να διαπιστώνεται εάν φέρουν κάποιο νόσημα.

Βέβαια, αυτός ο υγειονομικός έλεγχος στους λαθρομετανάστες έχει γίνει υποχρεωτικός, μετά τη σχετική διάταξη που είχε εκδώσει προ ημερών ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *