Θ. Τρύφων: Οι επενδύσεις, στοίχημα για την επόμενη μέρα

Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΕΛΠΕΝ, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου κατά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΕΒ.

Στην συνέλευση η οποία για πρώτη φορά διεξήχθη εξ’ αποστάσεως, μέσω διαδικτύου, συμμετείχε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ο οποίος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η βιομηχανία στην αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας. Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων, επεσήμανε την ανάγκη να επαναπατριστούν στην Ευρώπη βιομηχανίες στρατηγικής σημασίας για την συλλογική της ασφάλεια, τόνισε τη σημασία της παραγωγής και της μεταποίησης ως κρίσιμων μεγεθών για την οικονομία ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία η οποία εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού εξασφάλισε πλήρη επάρκεια σε όλα τα απαιτούμενα είδη.

Έπειτα από την εκλογή του στο ΔΣ του ΣΕΒ ο κ. Τρύφων επεσήμανε τα εξής:
«Η σημασία της αύξησης της συμμετοχής των κλάδων της μεταποίησης στο ΑΕΠ τονίστηκε τόσο από τον πρόεδρο του ΣΕΒ όσο και από τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο των τοποθετήσεων τους.

Παράλληλα με το σημαντικό ρόλο της για το σύστημα υγείας, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί κλάδο προτεραιότητας για την εθνική οικονομία καθώς δημιουργεί αξιόλογη προστιθέμενη αξία μέσω της παραγωγής, των επενδύσεων, της έρευνας και των εξαγωγών.
Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αποβιομηχάνισης, το στοίχημα για την επόμενη μέρα είναι η ενίσχυση της μεταποίησης και η προσέλκυση επενδύσεων.

Το νέο ΔΣ του ΣΕΒ σε θεσμική συνεργασία με την κυβέρνηση καλείται να προχωρήσει στο σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου πλάνου επενδύσεων που θα οδηγήσουν στην ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας και την ταχεία επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης».

Διαβάστε ακόμη...