Δυναμικά μπήκε στον χώρο της υγείας η εφαρμογή «my health» για να μπορέσει να διευκολύνει εκατομμύρια πολιτών με την πραγματοποίηση των εξετάσεων τους αλλά και των άμεσων αποτελεσμάτων που θα λαμβάνουν.
Το γεγονός ότι όποιος κάνει μία εξέταση στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα θα τα παίρνει με την εφαρμογή "my health" τα αποτελέσματα, χωρίς να χρειάζεται να έρθει να περιμένει είναι κάτι πολύ σημαντικό για τους πολίτες, ανέφερε με δηλώσεις του ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης.
Μιλώντας σήμερα ο υπουργός υγείας στο Action24, είπε πως έχουν μπει στην εφαρμογή 431 εξετάσεις, που αποτελούν το 90% των εξετάσεων που γίνονται σε πρώτη φάση και 55 νοσοκομεία.
«Μέσα στο επόμενο δίμηνο – τρίμηνο, θα είναι όλα τα νοσοκομεία και το σημαντικό είναι ότι στην πορεία θα είναι και μεταξύ τους διασυνδεδεμένα τα νοσοκομεία, που σημαίνει ότι όταν κάποιος πάει σε ένα νοσοκομείο θα μπορούν να δουν άμεσα τι εξετάσεις έχει κάνει και γενικώς τον ιατρικό του φάκελο» δήλωσε.
Παράλληλα ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι με την ψηφιακή αυτή εφαρμογή θα πρέπει να τονιστούν τρία βασικά σημεία.
Το πρώτο θέμα είναι πρώτα απ΄ όλα ότι ο ίδιος ο ασθενής ξέρει τι εξετάσεις κάνει κι έτσι εξυπηρετείται γρήγορα.
Το δεύτερο είναι ότι ο γιατρός έχει άμεση πρόσβαση, άρα κερδίζεται χρόνος και σε σχέση με την διάγνωση και θεραπεία.
Το τρίτο αφορά την παρακολούθηση και γενικότερα την κατανάλωση που γίνεται στον τομέα της υγείας, είτε αυτό είναι υπερσυνταγογράφηση, είτε πολυφαρμακία.
«Είναι ουσιαστικά η πρώτη φάση του ιατρικού φακέλου, που υπολογίζουμε με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ότι μέσα σε ένα χρόνο θα είναι πια έτοιμος συνολικά ο ιατρικός φάκελος", είπε, για να σημειώσει:
«Όλα τα διαγνωστικά και όλες οι κλινικές ουσιαστικά στην πορεία θα μπουν στην εφαρμογή. Ήδη, αυτή τη στιγμή έχουν μπει κάποιες πρώτες εταιρείες».