Τετραπλή δόση αντιγριπικού εμβολίου για φορείς HIV

 
Η χορήγηση μια τετραπλής δόσης αντιγριπικού εμβολίου σε ασθενείς με HIV λοίμωξη μπορεί να εξασφαλίσει σημαντικά μεγαλύτερη προστασία απέναντι στο ενδεχόμενο σοβαρής ασθένειας ή θανάτου από τη γρίπη, συγκριτικά με την κλασική απλή δόση.


Σε μια τυχαιοποιημένη, διπλή, τυφλή, ελεγχόμενη δοκιμή σε 190 ενήλικες φορείς του HIV, οι μισοί έλαβαν μια τυπική δόση (15 mcg του αντιγόνου ανά στέλεχος) και οι άλλοι μισοί μια υψηλή δόση (60 mcg / στέλεχος) του τριδύναμου εμβολίου γρίπης. Οι συμμετέχοντες είχαν ένδειξη για αντιγριπικό εμβόλιο, ενώ λάμβαναν σταθερή αντιρετροϊκή θεραπεία, όπως συνιστάται από τις ισχύουσες κατευθυντήριες γραμμές.

Τι προέκυψε από τη χορήγηση τετραπλής δόσης αντιγριπικού εμβολίου

Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι ασθενείς που εμβολιάστηκαν με την τετραπλή δόση αντιγριπικού εμβολίου πέτυχαν μεγαλύτερη ανοσολογική απόκριση, όπως μετριέται από τα επίπεδα της οροπροστασίας αντισωμάτων, σε 21 έως 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Τα ποσοστά ανεπιθύμητων ενεργειών ήταν παρόμοια και στις δύο ομάδες ασθενών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα θετικά ευρήματα από τη χορήγηση τετραπλής δόσης αντιγριπικού εμβολίου θα μπορούσαν να έχουν θετικές συνέπειες για τις μελλοντικές προσπάθειες εμβολιασμού κατά του ιού HIV.

Πηγή: healthpress.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *