Τεστ ξεχωρίζει το DNA μονοζυγωτικών διδύμων

07F5D779C46720777D28AD34FA498072.jpg

  Τεστ που θα μπορεί να διακρίνει το DNA μονοζυγωτικών διδύμων, που προέρχονται δηλαδή από το ίδιο γονιμοποιημένο ωάριο, ανέπτυξε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ανάλυσης Eurofins Scientific.

Το τεστ, με την ονομασία «Twin Test» θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ιατροδικαστικές αναλύσεις και τα τεστ πατρότητας.

«Ως τώρα η επιστήμη είχε αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν μπορεί να διακρίνει κανείς γενετικά τους μονοζυγωτικούς διδύμους», διευκρινίζει η γαλλική εταιρεία σε ανακοίνωσή της, στην οποία χαρακτηρίζει τη δουλειά της «μείζονα πρόοδο».

Ως τώρα δεν υπήρχε κανένα εργαλείο ανάλυσης που να επιτρέπει να ξεχωρίζει κανείς το γενετικό αποτύπωμα μονοζυγωτικών διδύμων στο πλαίσιο εγκληματολογικών ερευνών ή τεστ πατρότητας, εξηγεί η εταιρεία.

Η πρόοδος αυτή κατέστη δυνατή χάρη στην εξέταση γενετικού υλικού από δείγματα σπέρματος μονοζυγωτικών διδύμων και δείγματα αίματος του παιδιού ενός από τους διδύμους αυτούς.

Η ανάλυση αποκάλυψε πέντε μεταλλάξεις που ήταν παρούσες στο DNA του δίδυμου πατέρα και του παιδιού, αλλά απουσίαζαν απ’ αυτό του θείου, εξηγεί η Eurofins.

«Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν την υπόθεση σύμφωνα με την οποία σπάνιες γενετικές μεταλλάξεις μπορεί να συμβούν λίγο πριν ή μετά τη διαίρεση του ωαρίου, μεταλλάξεις τις οποίες ξαναβρίσκει κανείς στα κύτταρα του σώματος και του σπέρματος», καταλήγει.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *