Τέσσερις τροφές-εχθροί του καρκίνου του μαστού

canc-656x410.jpg

Πρώτον, ας αναφέρουμε την όχι τόσο καλή είδηση: κανένα τρόφιμο δεν έχει αποδειχθεί για την πρόληψη ή τη θεραπεία οποιουδήποτε τύπου καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού.

Τώρα οι καλές ειδήσεις: Ευτυχώς υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν να ενισχύσουν τη γενική υγεία του σώματός και με τη σειρά τους να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Το υπερβολικό βάρος είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού, οπότε φροντίστε να ακολουθείτε ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, συμβουλεύει η Alexandra Rothwell, RD, CDN, διατροφολόγος στο Κέντρο Μαστού Dubin, στη Νέα Υόρκη.

Η φλεγμονή συνδέεται επίσης με τον καρκίνο του μαστού γι’ αυτό και η Δρ Rothwell προτείνει την κατανάλωση τροφίμων που μπορεί να βοηθήσουν να παραμένουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και τη φλεγμονή σε έλεγχο. Οι παρακάτω τροφές είναι ιδανικές για τους παραπάνω λόγους!

Ελαιόλαδο

Πέρα από τα άλλα οφέλη του ελαιόλαδου για την υγεία, έχει επίσης συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο, διαπίστωσε ότι η προσθήκη με 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά 68%.

Και δεν είναι μόνο αυτό: Το ελαιόλαδο έχει ένα πρόσθετο όφελος που σχετίζεται με την πυκνότητα του μαστού, ο οποίος είναι ένας άλλος παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του μαστού. Μια μελέτη του 2014 σε περισσότερες από 3.500 γυναίκες, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση επιπλέον 1,5 κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδο κάθε μέρα συσχετίζεται με τη χαμηλότερη πυκνότητα του μαστού.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.