Τέσσερα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη Σ. Αραβία

 
Τέσσερα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού που μοιάζει στον SARS (Σοβαρό και Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) επιβεβαίωσε χθες η Σαουδική Αραβία, όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το υπουργείο Υγείας.


Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ένα από τα τέσσερα κρούσματα αντιμετωπίσθηκε και ο ασθενής πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ οι τρεις άλλοι ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται, μετέδωσε το Σαουδαραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την Κυριακή η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως είχε συνολικά 24 επιβεβαιωμένα κρούσματα από πέρσι που εντοπίσθηκε η ασθένεια. Οι 15 από τους ασθενείς αυτούς απεβίωσαν. Στο τελευταίο ξέσπασμα της νόσου στην Ανατολική Επαρχία της είχε 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα και εννέα από τους ασθενείς αυτούς απεβίωσαν.

Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που επισκέφθηκαν τη Σαουδική Αραβία για να έχουν διαβουλεύσεις με τις αρχές σχετικά με την επιδημία, δήλωσαν την Κυριακή ότι φαίνεται πιθανό ο νέος ιός να μπορεί να διαδοθεί μεταξύ ανθρώπων, αλλά μόνον έπειτα από παρατεταμένη, στενή επαφή.

Ο νέος ιός μπορεί να προκαλέσει βήχα, πυρετό και πνευμονία. Ένας ιός της ίδιας οικογένειας είχε προκαλέσει την επιδημία του Σοβαρού και Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) που είχε εμφανισθεί στην Ασία και διαδοθεί σ’ όλο τον κόσμο το 2003 στοιχίζοντας τη ζωή σε 775 ανθρώπους.

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή πως ένας δεύτερος άνδρας διαγνώσθηκε με τη νόσο αφού μοιράσθηκε ένα δωμάτιο νοσοκομείου με το μοναδικό άλλο κρούσμα στη Γαλλία, έναν άνδρα που είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.