Ταφόπλακα για τα μικρά ιδιωτικά εργαστήρια το claw-back

EF0A48D3134910A7FCC8DA71C13DD357.jpg

  Την έντονη αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και περιλαμβάνει τις διατάξεις για το claw-back (αυτόματη επιστροφή χρημάτων όταν διαπιστώνεται υπέρβαση της δαπάνης) από τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια, τα διαγνωστικά κέντρα και τις ιδιωτικές κλινικές, εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Σημειώνει ότι το claw-back «θα αποτελέσει την ταφόπλακα για τη λειτουργία των μικρών ιδιωτικών εργαστηρίων, με αποτέλεσμα την άλωση του τομέα Υγείας από τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες, λόγω μικρότερου κόστους, μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συμπιεσμένες αμοιβές».

Στο μεταξύ, η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ), κατήγγειλε σήμερα ότι στο πολυνομοσχεδιο προβλέπεται αναδρομικό «κούρεμα» 100%, από την 1η Ιανουαρίου 2013, στους παρόχους, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει δαπάνες εντός 20 ημερών από την λήξη έκαστου ημερολογιακού μήνα. Αλλά και σε όσους κατέθεσαν προβλέπεται κούρεμα 40% των ήδη εκτελεσθέντων υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ η παραπάνω διάταξη οδηγεί σε λουκέτο το 50% των ιατρείων και εργαστηρίων βγάζοντας στην ανεργία 20.000 νέους γιατρούς.

Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς «να αποσύρουν την άδικη και αντισυνταγματική διάταξη και τους Βουλευτές να μην ψηφίσουν το απαράδεκτο νέο κούρεμα της υγείας των ασφαλισμένων και την οικονομική εξόντωση των ιατρών», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ..

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *