Επιστήμονες από το Brigham and Women’s Hospital (BWH) των ΗΠΑ κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά από έρευνα που έκαναν σε 6.000 ηλικιωμένες γυναίκες, για περίπου δύο χρόνια.
Οι επιστημόνες υπέβαλαν τις γυναίκες σε τεστ μνήμης και γνωστικές δοκιμασίες. Όσες κατανάλωναν συχνά κόκκινο κρέας και βούτυρο, λαρδί ή τηγανητά φαγητά, είχαν ασθενέστερη μνήμη από εκείνες που τρέφονταν κυρίως με λαχανικά, πουλερικά και φρούτα.
Τα αποτελέσματα εντυπωσίασαν τους γιατρούς, οι οποίοι θέλουν τώρα να εξετάσουν πιο ενδελεχώς τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και την εμφάνιση ασθενειών όπως η άνοια και η νόσος Αλτσχάιμερ.
Όσο για τις εναλλάκτικές λύσεις που μπορούν να τονώσουν το μυαλό και να θωρακίσουν την καρδιά μας, αυτές υπάρχουν στο σούπερ μάρκετ!
– Καταργήστε εντελώς το βούτυρο και χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο
– Φάτε αβοκάντο. Έχει όλα τα απαραίτητα φυτικά έλαια συν βιταμίνες και φυτικές ίνες.
– Καταναλώστε ξηρούς καρπούς αντί για σνακ με κορεσμένα λιπαρά