Τα τέσσερα νέα συμπτώματα του Covid-19, σύμφωνα με βρετανική μελέτη

Νέα στοιχεία για τα συμπτώματα του Covid-19 αποκάλυψε νέα έρευνα του Imperial College του Λονδίνου, στην οποία συμμετείχαν πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες της Βρετανίας.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν μετά από την ανάλυση ρινοφαρυγγικών δειγμάτων των συμμετεχόντων αλλά και τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι τον Ιανουάριο.

Μέχρι στιγμής, ο επίσημος κατάλογος συμπτωμάτων του κορωνοϊού περιλαμβάνει τον υψηλό πυρετό, τον επίμονο βήχα, την απώλεια γεύσης και την απώλεια όσφρησης.

Ωστόσο, η νέα βρετανική έρευνα στο πλαίσιο της μελέτης REACT του Imperial College London, έδειξε ότι μεταξύ των νέων συμπτωμάτων είναι: το ρίγος, ο πονοκέφαλος, η απώλεια όρεξης και οι μυϊκοί πόνοι.

Μάλιστα, όσα περισσότερα από τα παραπάνω συμπτώματα παρουσίαζε ένας ασθενής, τόσο πιο πιθανό ήταν να διαγνωστεί θετικός στον ιό. Ωστόσο το 60% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που συμμετείχαν στην έρευνα, δεν είχαν κανένα σύμπτωμα την εβδομάδα πριν από την εξέτασή τους.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι υπήρχε διακύμανση των συμπτωμάτων ανάλογα με την ηλικία. Συγκεκριμένα, το έντονο ρίγος συνδέθηκε με όλες τις ηλικίες, ενώ οι ηλικίες 5-17 εμφάνιζαν έντονο πονοκέφαλο. Επιπλέον, η απώλεια όρεξης και οι μυϊκοί πόνοι επηρέασαν την ηλικιακή ομάδα από 18 έως 54 ετών, αλλά και τους 55 ετών και άνω.

Διαβάστε ακόμη...