Τα συμπτώματα για ασθενείς με τη βρετανική μετάλλαξη του covid

Τα άτομα που έχουν μολυνθεί με την βρετανική παραλλαγή του κορωνοϊού, είναι λιγότερο πιθανό να αναφέρουν απώλεια γεύσης και όσφρησης, ως μέρος των συμπτωμάτων τους, σύμφωνα με νέα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι αυτά τα δύο συμπτώματα ήταν «λιγότερο συχνά» σε ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στη νέα μετάλλαξη, συγκριτικά με άλλους που είχαν προσβληθεί από άλλες παραλλαγές της COVID-19.

Ωστόσο, άλλα συμπτώματα όπως βήχας, πονόλαιμος, κόπωση, μυϊκός πόνος και πυρετός ήταν πιο συνηθισμένα μεταξύ εκείνων που μολύνθηκαν από τη νέα παραλλαγή.

Η υπηρεσία, η οποία διεξάγει μεγάλη έρευνα διάρκειας ενός μηνός για τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε «ένδειξη» για οποιαδήποτε διαφορά στα συμπτώματα που σχετίζονται με δύσπνοια ή πονοκέφαλο. Διαπίστωσε επίσης ότι τα άτομα που είχαν προσβληθεί από τη νέα μετάλλαξη, ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι έχουν συμπτώματα.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η νέα μετάλλαξη μπορεί να σχετίζεται με υψηλότερο βαθμό θνησιμότητας». Ωστόσο πρόσθεσε ότι όλα τα πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι τα τρία εμβόλια που έχουν εγκριθεί για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο «παραμένουν αποτελεσματικά έναντι του κορονοϊού και αυτής της νέας παραλλαγής».

ΠΗΓΗ: Skynews,ΕΡΤ

Διαβάστε ακόμη...