Τα συμπληρώματα ασβεστίου απειλούν την καρδιά;

 
Γερμανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν συμπληρώματα ασβεστίου μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφράγματος. Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Heart, επισημαίνει ότι τα συμπληρώματα πρέπει να λαμβάνονται με σύνεση και ότι είναι προτιμότερο η ενίσχυση της διατροφής με ασβέστιο να γίνεται κυρίως μέσω της κατανάλωσης των κατάλληλων τροφίμων.


Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες από το Γερμανικό Κέντρο Αντικαρκινικής Έρευνας παρακολούθησαν 23.980 άτομα για περισσότερο από μια δεκαετία. Διαπίστωσαν ότι μεταξύ των ατόμων που λάμβαναν συμπληρώματα ασβεστίου ο κίνδυνος εμφράγματος ήταν κατά 86% υψηλότερος συγκριτικά με τα άτομα που δεν έπαιρναν συμπληρώματα ασβεστίου.

Πάντως οι ειδικοί σημειώνουν ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να διαπιστωθεί ο συσχετισμός ανάμεσα στα συμπληρώματα ασβεστίου και την υγεία της καρδιάς.

Σημειώνεται ότι το ασβέστιο συνήθως λαμβάνεται από μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους για την ενίσχυση της οστικής τους μάζας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *