Τα σνακ εν ώρα εργασίας παχαίνουν

 
Τα σνακ που καταναλώνετε ενώ βρίσκεστε στο γραφείο ή τη δουλειά σας μπορεί να είναι υπεύθυνα για τα έξτρα 2,5-3 κιλά που βάζετε το χρόνο.


Σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη στη Μεγάλη Βρετανία, τα μπισκότα και τα διάφορα κέικ εν ώρα εργασίας ευθύνονται για την αύξηση του βάρους των γυναικών κατά 3,17 κιλά και 2,26 κιλά στους άντρες ετησίως.

Κατά μέσο όρο οι Βρετανοί δήλωσαν ότι καταναλώνουν τουλάχιστον δύο σνακ την ημέρα, με το 30% να αναφέρει ότι τσιμπάει τρεις και περισσότερες φορές κατά τις εργάσιμες ώρες.

Στην πρώτη θέση των μη υγιεινών και γεμάτων θερμίδες τροφίμων βρίσκονται τα διαφόρων ειδών μπισκότα, ακολουθεί η σοκολάτα, τα τσιπς και τα κέικ.

Εκείνοι που έχουν περισσότερες πιθανότητες να ενδώσουν σε αυτούς τους πειρασμούς είναι όσοι εργάζονται σε γραφεία, με το 35% αυτών να τσιμπάει από τα διάφορα κεράσματα συναδέλφων.

«Αν οι άνθρωποι έτρωγαν πιο υγιεινά γεύματα δε θα είχαν την ανάγκη να φάνε σνακ. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να δουν διαφορά στη ζυγαριά τους» είπε η διατροφολόγος Dr Sarah Brewer.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *