Τα σημάδια που στέλνει το σώμα σας όταν δεν πίνετε νερό

drinking-water-danger.medium.jpg

Όποιος υποφέρει από πονοκεφάλους, πρησμένα ούλα ή έχει γκρινιάρα μαμά, ξέρει ότι πρέπει να πίνει πολύ νερό, γιατί είναι η στάνταρ απάντηση στα περισσότερα προβλήματα υγείας.

Και παρόλο που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το παραπάνω, κρατώντας το σώμα ενυδατωμένο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Χρειαζόμαστε νερό για ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας και να απαλλαγούμε από την υπερβολική θερμότητα. Πλέον το νερό είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της νεφρικής λειτουργίας και την εκκαθάριση από τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα μας. Όταν μάλιστα δεν πίνετε αρκετό νερό, το σώμα αλλά και ο εγκέφαλός σας υποφέρει. Εδώ είναι πέντε σημάδια που φανερώνουν ότι δεν πίνετε αρκετό νερό.

Ομιχλώδης ζάλη

Έχετε προβλήματα συγκέντρωσης; Σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2012 στο περιοδικό American College of Nutrition, ακόμα και η ήπια αφυδάτωση – μόνο 2% – εμποδίζει την προσοχή και τη μνήμη. Μερικές άλλες μικρότερες μελέτες έχουν συνδέσει την αφυδάτωση με υψηλότερα ποσοστά άγχους, κούρασης, μειωμένης συγκέντρωσης, μέθη και σύγχυση μεταξύ των νέων γυναικών.

Μια άλλη μικρή μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι τα γνωστικά προβλήματα που συνδέονται με την αφυδάτωση προκαλούν λάθη στην οδήγηση, καθιστώντας μάλιστα τον κίνδυνο στο δρόμο παρόμοιο με έναν μεθυσμένο (ή άυπνο) οδηγό.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *