Τα ραντεβού κάνουν καλό στην υγεία σας

B9AAD26DEB1E148D8D3A3E9F9CD2C5E2.jpg

  Την επόμενη φορά που θα θέλετε να τσακωθείτε με το σύντροφό σας, σκεφτείτε πιο ψύχραιμα και έχετε υπόψιν σας ότι αυτό μπορεί να κάνει κακό στην υγεία σας.

Οι ευτυχισμένοι γάμοι κάνουν υγιείς… συντρόφους, υποστηρίζει νέα επιστημονική έρευνα.

Αμερικανοί ερευνητές συνέκριναν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των «υγειών» και των «προβληματικών» γάμων και ανακάλυψαν ότι υπάρχουν μια σχέση ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι δραστηριότητες που «χτίζουν» ένα γάμο και μια σχέση, όπως τα ραντεβού, θα μπορούσαν να βελτιώσουν την υγεία ενός προβληματικού ασθενούς.

Η έρευνά τους δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Marriage and Family. Οι επιστήμονες μελέτησαν πώς η οικογενειακή ευτυχία των 1.681 συμμετεχόντων επηρέαζε την κατάσταση της υγείας τους.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν 11 ερωτήσεις για το πόσο ευτυχισμένοι ένιωθαν αναφορικά με διάφορες πτυχές της σχέσης τους: κατά πόσο πίστευαν ότι ο σύντροφός τους τούς καταλάβαινε, αν έκαναν πράγματα μαζί και αν ένιωθαν να παίρνουν αγάπη και τρυφερότητα.

Ακόμη, απάντησαν 13 ερωτήσεις σχετικά με το πώς αντιμετώπιζαν ζητήματα όπως η ζήλεια, ο θυμός και η απιστία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες εξέταζαν και την κατάσταση της υγείας τους και τη χαρακτήριζαν ως «εξαιρετική», «καλή», «μέτρια» ή «κακή».

Ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, ο Dr Cody Hollist από το πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, ανέφερε ότι η ευτυχία και η υγεία πηγαίνουν «χέρι-χέρι».

«Δε μπορεί κανείς να πει ότι ένας καλός γάμος, οδηγεί σε καλή υγεία ή ότι ένας κακός σάς αρρωσταίνει. Αυτό όμως που φαίνεται καθαρά είναι ότι η ποιότητα της συζυγικής σχέσης και η κατάσταση της υγείας των ατόμων συνδέονται» είπε.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *