Τα προβλήματα στύσης ξεκινούν… από το στόμα

 
Τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα στύσης έχουν οι τριαντάρηδες οι οποίοι παρουσιάζουν φλεγμονή στα ούλα τους λόγω σοβαρής περιοδοντικής νόσου, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine.


Τούρκοι ερευνητές σύγκριναν μία ομάδα 80 ανδρών ηλικίας 30 έως 40 ετών με στυτική δυσλειτουργία με μια ομάδα 82 ανδρών χωρίς προβλήματα στύσης.

Η έρευνα έδειξε ότι το 53% των ανδρών με στυτική δυσλειτουργία παρουσίαζαν φλεγμονή των ούλων σε σύγκριση με το 23% των αδρών χωρίς προβλήματα στύσης.

Όταν τα αποτελέσματα συνδυάστηκαν και με άλλους παράγοντες, όπως η ηλικία, ο δείκτης μάζας σώματος, το οικογενειακό εισόδημα και το επίπεδο εκπαίδευσης, οι άνδρες με σοβαρή περιοδοντική νόσο είχαν 3,29 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από προβλήματα στύσης σε σχέση με τους άνδρες με υγιή ούλα.

«Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα μείζον πρόβλημα το οποίο επηρεάζει την ποιότητα ζωής περίπου 150 εκατομμυρίων ανδρών καθώς και των συντρόφων τους, παγκοσμίως» , αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Faith Oguz από το Πανεπιστήμιο Inonu της Τουρκίας.

Πηγή: healthpress.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *