Τα πιο μολυσμένα αντικείμενα στο σπίτι

4856B671569DD7B6987B0E88D2ADAAE3.jpg

  Μπορεί το ξύλο κοπής στην κουζίνα ή ένα βρώμικο πιάτο στο νεροχύτη όντως να έχουν επάνω τους βακτήρια, ωστόσο δεν είναι αυτά τα αντικείμενα με τα περισσότερα βακτήρια που μπορείτε να βρείτε μέσα στο σπίτι σας.

Οι πετσέτες και τα κινητά τηλέφωνα είναι οι κύριες αιτίες μόλυνσης μέσα σε ένα σπίτι, καθώς τα βακτήρια που «κρύβονται» σε αυτά μπορούν να προκαλέσουν δηλητηρίαση, υποστηρίζει μια νέα μελέτη.

Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι συνηθίζουν να πιάνουν τις πετσέτες προτού πλύνουν τα χέρια τους, «σκορπώντας» τους επικίνδυνους μικροοργανισμούς.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ακόμη, ότι πολλοί συνηθίζουν να παίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα όταν μαγειρεύουν. Ωστόσο, τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να φιλοξενούν ήδη πολλά βακτήρια στις επιφάνειές τους, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που συνοδεύουν τους χρήστες στα… ιδιαίτερα δωμάτια (τουαλέτα).

Η νέα αυτή έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Food Protection Trends, υποστηρίζει τα αποτελέσματα προηγούμενης μελέτης από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα, σύμφωνα με την οποία το 90% των πετσετών που υπάρχουν στην κουζίνα περιέχουν βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.