Τα περίεργα πράγματα που κάνουν κάποιοι ενώ κοιμούνται

Υπάρχουν ορισμένα ιδιαιτέρως περίεργα πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι την ώρα που κοιμούνται, χωρίς να τα συνειδητοποιούν. Ο ειδικός γιατρός Michael Breus μιλά για αυτές τις διαταραχές από την εμπειρία που είχε με ασθενείς του…

«Μία από τις διαταραχές που έχω κληθεί να αντιμετωπίσω μαζί με τους συναδέλφους μου στο παρελθόν είναι η διαταραχή της συμπεριφοράς κατά τον ύπνο REM. Πρόκειται για μια κατάσταση που ο άνθρωπος ζει τα όνειρά του. Κατά τη διάρκεια του ύπνου REM το σώμα σου είναι συνήθως σε παράλυση ώστε να μην εξωτερικεύεις τα όνειρά σου, αλλά για κάποιους ανθρώπους ο μηχανισμός αυτός δεν λειτουργεί.

Γνωρίζουμε επίσης ότι τα παιδιά έχουν μια τάση να υπνοβατούν. Σχεδόν το 25% των παιδιών υπνοβατεί. Οπότε πολλές φορές μπορεί να δεις παιδιά να κάνουν κάποια πολύ αστεία πράγματα. Αλλά το μεγάλο ζήτημα εδώ είναι η ασφάλεια, όπως και με τους ενήλικες. Πρέπει κανείς να προσέχει πολύ και οι πόρτες να είναι κλειδωμένες γιατί δεν θέλεις να συμβεί αυτό που συνέβη σε έναν ασθενή μου. Περπάτησε έξω από την πόρτα του σπιτιού στη μέση της νύχτας και έπεσε για ύπνο στο γρασίδι.

Όλοι θεώρησαν ότι ήταν κάπως αστείο μέχρι που μια νύχτα περπάτησε έξω από την πόρτα και αντί να πέσει για ύπνο στο γρασίδι, προχώρησε παραπέρα και έπεσε για ύπνο στη μέση του δρόμου. Τον βρήκε το παιδί που μοίραζε τις εφημερίδες στις 4 το πρωί και παραλίγο να τον χτυπήσει.

Υπάρχει και η διαταραχή ύπνου που σχετίζεται με την τροφή. Πρόκειται για μια σοβαρή κατάσταση όπου οι άνθρωποι ξυπνούν στη μέση της νύχτας και πηγαίνουν στην κουζίνα και αρχίζουν να τρώνε. Κι ενώ κάποιοι θα φάνε κάτι πολύ νόστιμο, όπως μια ολόκληρη τούρτα σοκολάτας, άλλοι όμως μπορεί να καταλήξουν στα επείγοντα διότι τρώνε πράγματα που ποτέ δεν θα φανταζόσουν, όπως ωμό κοτόπουλο, μια σακούλα αλεύρι, γόπες τσιγάρων από ένα τασάκι».

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *