Τα οφέλη του… σαδομαζοχισμού στην υγεία

D301C9FEA313EC8DE004829CC21A6DE6.jpg

  Δεν αποτελεί μυστικό ότι ταινίες όπως οι «50 αποχρώσεις του Γκρι»,… ερέθισαν το αίσθημα της περιέργειας όσον αφορά τις παρακάτω λέξεις-ταμπού: Δουλεία, Πειθαρχία, Κυριαρχία, Υποβολή, Σαδισμός και Μαζοχισμός, επίσης γνωστά ως BDSM.

Τα ζευγάρια που ακολουθούν το kinky σεξ, δεν ανοίγουν μόνο μια πύλη για σεξουαλικό πειραματισμό που θα κατευθύνει μακριά το «ρομαντικό» σεξ, αλλά μπορεί επίσης να έχουν σωματικά και ψυχικά οφέλη.
Οι Αμερικανοί «τρέφουν» τη σεξουαλικότητά τους με το σαδομαζοχισμό, πολύ περισσότερο από ότι ο υπόλοιπος κόσμος. Ένα ποσοστό της τάξεως του 36% των ενηλίκων, χρησιμοποιεί μάσκες, δένει τα μάτια, και χρησιμοποιεί ειδικά «εργαλεία» κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Παρά το γεγονός αυτό, Ψυχολογικά και διαγνωστικά Κέντρα, θεωρούν ότι αυτό μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τη συνολική ευημερία. Η Δρ. Sandra LaMorgese, σεξολόγος και φετιχίστρια, μεταξύ των πολλών ιδιοτήτων της, που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, θεωρεί ότι το BDSM δένει περισσότερο τα ζευγάρια-συναισθηματικά φυσικά.

Η LaMorgese, έδωσε στο εξιδεικευμένο με ιατρικά θέματα πόρταλ Medical Daily, έξι λόγους που το σαδομαζοχιστικό σεξ είναι ευεργετικό: Ενισχύει την επικοινωνία του ζευγαριού, βοηθάει στην οικειότητα, «εξουδετερώνει» την απιστία, προσφέρει πνευματική υγεία, μειώνει το ψυχολογικό στρες και το άγχος. «Κατά τη διάρκεια του BDSM, απελευθερώνεται ντοπαμόνη και σεροτονίνη, οι καλοί νευροδιαβιαστές του εγκεφάλου. Τα ‘χημικά’ αυτά, προσφέρουν ηρεμία, γαλήνη και ευτυχία…», λέει η LaMorgese.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.