Τα οφέλη της κολύμβησης για τα μωρά

44F273B8E16B61F65162E4DFA98F6B1F.jpg

  Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα βρέφη και τα νήπια που συμμετέχουν σε πρόγραμμα κολύμβησης έχουν την δυνατότητα να αυξήσουν την εξυπνάδα τους, την εγρήγορση και τις ικανότητες αντίληψης και συγκέντρωσης.

Το νερό έχει χαλαρωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες γι’ αυτό και το baby swimming είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για παιδιά με ειδικές ανάγκες και αυτισμό και βοηθάει τα πληγωμένα ή απόμακρα παιδιά να ανοιχτούν και να γίνουν πιο κοινωνικά. Επίσης, τα μικρά μαθαίνουν να αλληλεπιδρούν με τους συνομήλικούς τους και να συνυπάρχουν πολύ πριν πάνε σχολείο. Η κολύμβηση τους εξασφαλίζει καλύτερη υγεία, βελτίωση των συνηθειών του ύπνου και τα κάνει πιο θαρραλέα και με μεγαλύτερη θέληση.

Τα βρέφη δυναμώνουν, αποκτούν περισσότερη αντοχή, βελτιώνεται η κατάσταση των πνευμόνων και γίνονται πιο ανεξάρτητα. Βασική προϋπόθεση για όλα αυτά, τονίζουν οι ειδικοί, είναι να μην υπάρχει πίεση και να μην ζορίζουμε το παιδί πέρα από τα όριά του και τις επιθυμίες του, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα.

Η μικρή ηλικία εξασφαλίζει την πιο ομαλή εξοικείωση του παιδιού με το υγρό στοιχείο και την πιο εύκολη ανταπόκρισή του στην καθοδήγηση του δασκάλου. Το μάθημα γίνεται σε μικρή πισίνα και με ελεγχόμενες συνθήκες, οπότε τυχόν κίνδυνοι που μπορεί να φοβίζουν τον γονιό εξαλείφονται.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *