Τα οφέλη στην υγεία από το χυμό κράνμπερι

newego.medium.jpg

Δύο ποτήρια χυμό από κράνμπερι την ημέρα βοηθούν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης εγκεφαλικού, καρδιακών ασθενειών και διαβήτη, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.

Τα κράνμπερις περιέχουν πολυφαινόλες, προστατευτικές ενώσεις που υποστηρίζουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού. Η έρευνα διενεργήθηκε από το υπουργείο Γεωργίας στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή 56 εθελοντών, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ακολούθησαν συγκεκριμένα προγράμματα διατροφής.

Η μία ομάδα έπινε δύο ποτήρια περίπου χυμό κράνμπερι την ημέρα, ενώ η άλλη ένα placebo χυμό με παρόμοιο χρώμα και γεύση. Οι ερευνητές εξέτασαν τους δείκτες υγείας των συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένης της πίεσης του αίματος, των επιπέδων σακχάρου και των λιπιδίων στο αίμα.

Μετά από οκτώ εβδομάδες, όσοι είχαν πιει το χυμό κράνμπερι εμφάνισαν βελτιωμένα αποτελέσματα σε όλους τους δείκτες. Οι αλλαγές στις μετρήσεις συνδέονται με 15% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού και 10% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.

«Στην αρχή και στο τέλος του πειράματος, οι ερευνητές μέτρησαν την αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο και τα λιπίδια στο αίμα των συμμετεχόντων, καθώς επίσης και την πρωτεΐνη C-reactive που αποτελεί ένα δείκτη παρουσίας φλεγμονών στον οργανισμό» εξήγησε η Christina Khoo.

«Τα ευρήματα των επιστημόνων υποδηλώνουν, ότι οι πολυφαινόλες βοηθούν στην προστασία του οργανισμού και μπορεί να λειτουργούν προστατευτικά έναντι πολλών ασθενειών» συμπλήρωσε η Dr. Khoo και κατέληξε: «Τα κράνμπερις περιέχουν από τα υψηλότερα επίπεδα πολυφαινολών –περισσότερα από τα μήλα, τα μύρτιλα, τα σταφύλια ή τα κεράσια».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.