Τα νανουρίσματα βοηθούν τη μνήμη

4CDE15763813F0F5F9AD787CA734A92F.jpg

  Αν ένα νανούρισμα βοηθάει το παιδί μας να κοιμηθεί πιο εύκολα τότε αυτό και μόνο μπορεί να είναι αρκετό ώστε να το αγαπήσουμε και να το επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία. Αλλά από ό,τι φαίνεται, μερικές τέτοιες γλυκές λέξεις θα μπορούσαν να κάνουν άλλο ένα καλό στα μωρά μας, να τους βελτιώσουν τη μνήμη.

Μία νέα έρευνα έδειξε ότι τα μωρά είναι πιο πιθανό να θυμούνται καλές στιγμές από ότι αρνητικές εμπειρίες. Η έρευνα έγινε στο Brigham Young University στη Γιούτα των Η.Π.Α. και οι επιστήμονες παρατήρησαν την κίνηση των ματιών των νηπίων καθώς και το για πόσο διάστημα κοίταζαν μία συγκεκριμένη εικόνα.

Τα μωρά έβλεπαν σε μία οθόνη μπροστά τους ένα πρόσωπο που τους μιλούσε κάθε φορά με χαρούμενη, ουδέτερη ή θυμωμένη φωνή. Αμέσως μετά έβλεπαν ένα γεωμετρικό σχήμα. Για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι ερευνητές έδειχναν στα μωρά, μετά από 5 λεπτά και την επόμενη ημέρα, δύο γεωμετρικά σχήματα δίπλα δίπλα, το ένα ήταν καινούργιο, το άλλο ένα από αυτά που είχαν δει αμέσως μετά το άκουσμα της φωνής (χαρούμενης, ουδέτερης ή θυμωμένης).

Οι ερευνητές μετρούσαν πόσες φορές το μωρό κοιτούσε από τη μία εικόνα στην άλλη και για πόση ώρα κοιτούσε την κάθε εικόνα χωριστά. Έτσι, φάνηκε ότι η μνήμη τους δεν ήταν καλύτερη όταν κοιτούσαν ένα σχήμα που είχε συνδεθεί με θυμωμένη φωνή αλλά ότι ήταν πολύ δυνατότερη όταν το σχήμα είχε ακολουθήσει τη χαρούμενη φωνή.

Πηγή: Vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *