Τα μωρά ανακαλύπτουν τις γεύσεις από την κοιλιά της μητέρας

AEF6B65E5CF6BFFE731CC43725599D8E.jpg

  Η διατροφή μιας γυναίκας κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντική τόσο για το έμβρυο όσο και για την ίδια. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το μωρό αναπτύσσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όλες τις αισθήσεις και τις λειτουργίες του.

Η ανάπτυξη αυτή εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τα θρεπτικά συστατικά που παίρνει μέσα από τη διατροφή της μητέρας. Για παράδειγμα, τα μωρά αναπτύσσουν την αίσθηση της γεύσης στη μήτρα, περίπου στις 13 έως 15 εβδομάδες κύησης, η οποία καθορίζεται σε σημαντικό βαθμό από τα τρόφιμα που τρώει η μέλλουσα μαμά και γεύονται τα μωρά μέσω του αμνιακού υγρού.

Για το λόγο αυτό, για να του αρέσουν πολλά διαφορετικά τρόφιμα και να μην είναι επιλεκτικό στις τροφές, τότε θα πρέπει και η έγκυος να έχει ποικιλία και ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο με αυξημένη ενεργειακή αξία σε σχέση με περιόδους εκτός κύησης, και ποικιλία θρεπτικών συστατικών.

Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί:

1. Στην κατανάλωση τουλάχιστον 3-4 μερίδων γαλακτοκομικών (γάλα, τυρί, γιαούρτι) ημερησίως

2. Στην κατανάλωση σε καθημερινή σχεδόν βάση σε κρέας, αυγά

3. Στην κατανάλωση φρούτων και χυμών (τουλάχιστον 3-4 φρούτα ημερησίως) και ιδιαίτερα εσπεριδοειδών (πορτοκάλια, μανταρίνια κ.α.)

4. Στην κατανάλωση λαχανικών, ιδίως πράσινα φυλλώδη (μαρούλι, μπρόκολο, σπανάκι κ.α.), σε κάθε γεύμα

5. Αυξημένη θα πρέπει να είναι επίσης η κατανάλωση δημητριακών, ξηρών καρπών και προϊόντων ολικής αλέσεως

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *