Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάνουν καλό στην υγεία

leoforeia.jpg

Σταματήστε να είστε κολλημένοι με το αυτοκίνητό σας και χρησιμοποιείστε τα Μέσα Μεταφοράς μάς λένε ιάπωνες επιστήμονες, που παρουσίασαν τη μελέτη τους σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 6.000 ενήλικες με μέση ηλικία 50 ετών, όσον αφορά τον τρόπο που πήγαιναν στη δουλειά τους και την κατάσταση της υγείας τους. Η μελέτη διαπίστωσε ότι σαφώς περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς, ενώ οι άνδρες προτιμούν το αυτοκίνητό τους.

Η έρευνα βρήκε ότι, σε σχέση με τους «κολλημένους» στο τιμόνι, όσοι πηγαινοέρχονταν συστηματικά με μετρό ή με λεωφορείο, ήταν κατά μέσο όρο 44% λιγότερο υπέρβαροι, είχαν 27% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση και 34% μικρότερη πιθανότητα να έχουν διαβήτη. Είναι αξιοσημείωτο ότι όσοι χρησιμοποιούσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είχαν καλύτερους δείκτες υγείας ακόμη και από αυτούς που πήγαιναν στη δουλειά τους με το ποδήλατο ή με τα πόδια.

Σύμφωνα με τους ιάπωνες ερευνητές «οι άνθρωποι θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά την πιθανότητα να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς αντί για το αυτοκίνητό τους, στο πλαίσιο μιας καθημερινής σωματικής άσκησης».

Οι επιστήμονες επεσήμαναν πάντως ότι σε μια τέτοιου είδους έρευνα είναι αδύνατο να φανεί σε ποιο βαθμό η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς βελτιώνει την υγεία των ανθρώπων ή, αντίστροφα, όσοι έχουν ήδη καλύτερη υγεία, προτιμούν να χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *