Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση American Journal of Epidemiology όσοι ελάμβαναν μεγάλη ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών από ψάρια είχαν 34-40% μεγαλύτερες πιθανότητες να μην πεθάνουν από την ασθένεια, από την οποία χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στην Αγγλία 10.000 άνδρες.
Η μελέτη, που διεξήγαγαν ερευνητές από το τμήμα δημόσιας υγείας του Χάρβαρντ, κατέληξαν ακόμη στο συμπέρασμα ότι οι ασθενείς που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν εξαιτίας του καρκίνου που εμφάνισαν συγκριτικά με όσους περιόρισαν την κατανάλωσή τους.