Τα λευκά δόντια σας κάνουν πιο ελκυστικούς

 
Τα άσπρα και σωστά κατανεμημένα δόντια κάνουν τους ανθρώπους να δείχνουν πιο ελκυστικοί. Νέα έρευνα των πανεπιστημίων Leeds και Central Lancashire απέδειξε και το γιατί.


Όπως εξηγούν οι ειδικοί τα δόντια στους ανθρώπους είναι όπως η ουρά του παγωνιού, δηλαδή ένα σημάδι υγείας και «γενετικής ποιότητας» που βοηθά στην επιλογή συντρόφου.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι ερευνητές πήραν φωτογραφίες διαφόρων μοντέλων και τις επεξεργάστηκαν ψηφιακά, αλλάζοντας το χρώμα των δοντιών και το σχήμα της οδοντοστοιχίας.

Χρησιμοποίησαν τρεις αποχρώσεις… μια κιτρινωπή, ένα υγιές λευκό και ένα αστραφτερό λευκό, σαν να έχετε βγει μόλις από θεραπεία λεύκανσης στον οδοντίατρο.

Στη συνέχεια έδειξαν τις φωτογραφίες σε 150 νεαρούς άντρες και γυναίκες και τους ζήτησαν να πουν πόσο ελκυστικά έβρισκαν τα μοντέλα στις φωτογραφίες.

Όπως ήταν φυσικό τα κίτρινα δόντια δεν είχαν… καθόλου τύχη, ενώ το ίδιο συνέβη και με όσες φωτογραφίες απεικόνιζαν μοντέλα με κενά ανάμεσα στα δόντια τους.

Ο ψυχολόγος – ερευνητής Colin Hendrie από το πανεπιστήμιο του Leeds ανέφερε: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά όταν κοιτάει ένας άντρας μια γυναίκα και όταν την κοιτάει μια άλλη γυναίκα. Οι άντρες σκέφτονται το πόσο ελκυστική μπορεί να είναι, ενώ οι γυναίκες τη βλέπουν ανταγωνιστικά». Ο ίδιος πιστεύει ότι τα δόντια των γυναικών βοηθούν στον καθορισμό της ηλικίας της και μπορούν να δείξουν πόσο απέχει από την εμμηνόπαυση.

«Μπορούν ακόμη να περιέχουν «στοιχεία» από παιδικές ασθένειες, να δίνουν στοιχεία για τη διατροφή της και μερικές γενετικές ανωμαλίες» πρόσθεσε.

Η επιθυμία να δείχνουν ωραία τα δόντια τους –και κατά συνέπεια η ικανότητά τους να αποκτήσουν παιδιά- θα μπορούσε επίσης να εξηγήσει γιατί οι γυναίκες επιλέγουν να φοράνε lipstick, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Παρόλ’ αυτά αν έχετε κίτρινα δόντια, μη σπεύσετε να σπαταλήσετε μια περιουσία στη λεύκανση, καθώς τα υπερβολικά αστραφτερά χαμόγελα δεν αξιολογήθηκαν ως περισσότερο ελκυστικά από τα φυσικά, λευκά δόντια!

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *