Τα λάθη που μας παχαίνουν στο «Όλα για την Υγεία mou»

0FA8441BB4EE1EEEDF92183DC698A15A.jpg

  Τα λάθη που μας παχαίνουν και οι τρόποι για απώλεια βάρους, θα βρεθούν στο «μικροσκόπιο» της εκπομπής «Όλα για την Υγεία mou», που μεταδίδεται το Σάββατο στις 17.50 από το MEGA.

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι άνθρωποι έχουν κάνει τουλάχιστον μία φορά δίαιτα στη ζωή τους. Ωστόσο, μόνο ένας στους δέκα από όσους χάνουν κιλά μπορούν να διατηρήσουν σε σταθερά επίπεδα το σωματικό τους βάρος. Πώς το πετυχαίνουν αυτό; Σύμφωνα με έρευνες, περίπου 8 στους 10 δηλώνει ότι τρώει απαραίτητα πρωινό, το 75% ζυγίζεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, το 62% αναφέρει ότι βλέπει λιγότερο από μιάμιση ώρα την ημέρα τηλεόραση και το 90% ότι ακολουθεί μια μορφή ήπιας άσκησης καθημερινά, συχνότερα το γρήγορο περπάτημα.

Ποια λάθη κάνουμε και δεν μπορούμε να χάσουμε κιλά ή να διατηρήσουμε το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα; Στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να απαντήσει η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou» με το Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που μεταδίδεται το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου και η οποία διερευνά το ρόλο της ποσότητας αλλά και της ποιότητας του φαγητού που καταναλώνουμε, των ορμονών, του στρες και των παθήσεων που απορυθμίζουν το μεταβολισμό μας.

Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η ηθοποιός Ζέτα Μακρυπούλια, η οποία μιλάει για τα λάθη που έκανε και μέσα σε λίγους μήνες πήρε 10 κιλά, αλλά και τη σωστή διατροφή που την βοήθησε να επανέλθει στο φυσιολογικό της βάρος και να το διατηρήσει.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι συνήθως τα λάθη που μας παχαίνουν είναι «μικρά» και καθημερινά και σχετίζονται όχι μόνο με τη διατροφή αλλά και με τις συνθήκες υπό τις οποίες τρώμε, τις λάθος αντιλήψεις που έχουμε για τα υγιεινά τρόφιμα καθώς και τις υψηλές προσδοκίες που θέτουμε στην προσπάθειά μας να χάσουμε κιλά. Επίσης, εξηγούν γιατί ο δείκτης της ζυγαριάς δεν είναι πάντα η σωστή ένδειξη για το σωματικό μας βάρος, ιδιαίτερα όταν γυμναζόμαστε.

olagi1.jpg

olagi3.jpg

olagi2.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *