Τα Κέντρα Υγείας που υπάρχουν στην Ελλάδα

kentro-igeias.jpg

Σε 205 τον αριθμό ανέρχονταν το 2014 τα Κέντρα Υγείας στο σύνολο της χώρας, αριθμός που παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με το 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, η κατανομή στις 13 περιφέρειες της χώρας παρουσιάζει τα περισσότερα Κέντρα Υγείας (33) να βρίσκονται στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, με δεύτερη την περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Η δύναμη των κλινών που βρίσκονται στα Κέντρα Υγείας έμεινε το 2014 σχεδόν αμετάβλητη συγκριτικά με το 2013, ωστόσο υπήρξε μείωση στον αριθμό του ιατρικού προσωπικού κατά 3,3%, ενώ αντίστοιχη μείωση παρατηρείται και στο νοσηλευτικό προσωπικό (κατά 3,1%).

Στο μη ιατρικό προσωπικό που περιλαμβάνει τις υπόλοιπες ειδικότητες του προσωπικού (προσωπικό λοιπών ειδικοτήτων), παρατηρείται ακόμη μεγαλύτερη μείωση κατά 8,8%.

Ειδικότερα, στην περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου παρουσιάζεται η μεγαλύτερη μείωση του ιατρικού προσωπικού (κατά 20,9%), σε αντίθεση με την Ήπειρο και την Αττική που παρουσιάζουν αύξηση κατά 10,3% και 7,9%, αντίστοιχα. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Αιγαίο υπάρχει η μεγαλύτερη μείωση στο νοσηλευτικό προσωπικό (κατά 12,4%, 8,8% και 7,2%, αντίστοιχα). Στα Ιόνια Νησιά, στην Ήπειρο και στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχει η μεγαλύτερη μείωση του προσωπικού λοιπών ειδικοτήτων (με ποσοστά 17,2%, 11,5% και 10,9%, αντίστοιχα).

Όσον αφορά στα ιατρικά μηχανήματα που διαθέτουν τα Κέντρα Υγείας, για αυτά παρατηρείται αύξηση 7,6% στην περιφέρεια των Ιόνιων Νησιών και μείωση 7,6% στην περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *