Τα καρύδια μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού

 
Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου που εμφανίζεται στις γυναίκες και οι έρευνες που γίνονται πάνω σε αυτόν πολλές. Μια τελευταία, που παρουσιάστηκε στην Αμερικάνικη ένωση έρευνας για τον καρκίνο, κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα καρύδια μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση εμφάνισης καρκίνου του μαστού.Τα καρύδια έχουν συστατικά όπως ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα και φυτοστερόλες τα οποία βοηθούν στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης της ασθένειας.


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πάνω σε ποντίκια ωστόσο η καθηγήτρια Elaine Hardman, του Πανεπιστημίου Marshall, υποστηρίζει ότι αν και η μελέτη πραγματοποιήθηκε στα ποντίκια, η ευεργετική επίδραση των καρυδιών είναι πιθανό να ισχύσει και για τους ανθρώπους.

Συνεχίζοντας είπε «Ξέρουμε ότι μια υγιεινή διατροφή αποτρέπει συνολικά τις χρόνιες αρρώστιες. Είναι σαφές ότι τα καρύδια συμβάλλουν σε μια υγιεινή διατροφή που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού».

Προηγούμενη έρευνα είχε προτείνει την κατανάλωση καρυδιών στο τέλος ενός γεύματος καθώς αυτό μπορεί να εμποδίσει ενδεχόμενη ζημιά των λιπαρών τροφίμων στις αρτηρίες. Σε κάθε περίπτωση τα καρύδια μπορούν να μας βοηθήσουν στο να αποδειχθούμε «σκληρά καρύδια» στη ζωή!

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *