Τα φτωχά παιδιά γίνονται παχύσαρκα

%CE%A0%CE%91%CE%99%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%

Σχεδόν τριπλάσια πιθανότητα έχουν τα πιο φτωχά παιδιά, σε σχέση με τα πλουσιότερα, να γίνουν παχύσαρκα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του University College και της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου, με επικεφαλής την καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιβόν Κέλι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικό δημόσιας υγείας European Journal of Public Health, εξέτασαν στοιχεία για σχεδόν 20.000 βρετανικές οικογένειες. Οι μετρήσεις των παιδιών έγιναν αρχικά σε ηλικία πέντε ετών και ξανά στην ηλικία των 11.

Η συσχέτιση ανάμεσα στη φτώχεια και στην παιδική παχυσαρκία είναι σαφής. Τα πεντάχρονα παιδιά έχουν περίπου διπλάσια πιθανότητα παχυσαρκίας σε σχέση με τα πλουσιότερα, ενώ για τα 11χρονα πιο φτωχά παιδιά η πιθανότητα είναι ακόμη μεγαλύτερη, σχεδόν τριπλάσια.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι στα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού η παχυσαρκία ενθαρρύνεται λόγω του πιο ανθυγιεινού τρόπου ζωής τόσο των γονέων, όσο και των ίδιων των παιδιών (λιγότερα σπορ και σωματική άσκηση, περισσότερη τηλεόραση, πιο ανθυγιεινό φαγητό, κάπνισμα κ.α.).

Οι ερευνητές τόνισαν τη σημασία των επιρροών που δέχεται ένα παιδί στα πρώτα χρόνια της ζωής του, επειδή είναι καθοριστικές για το μέλλον.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *