Οι ερευνητές μελέτησαν τη σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση τροφής και στα συναισθήματα. Συνολικά παρακολουθήθηκαν 281 νέοι ενήλικες μέσου όρου ηλικίας 20 ετών οι οποίοι κρατούσαν ηλεκτρονικό ημερολόγιο διατροφής επί 21 συνεχείς ημέρες.
Η επεξεργασία των στοιχείων έδειξε έντονο συσχετισμό ανάμεσα στην καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και την καλή διάθεση. Τις ημέρες που άνθρωποι έτρωγαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά ανάφεραν ότι ένιωθαν πιο ήρεμοι, πιο ευτυχισμένοι και πιο ενεργητικοί.
Οι ερευνητές έκαναν πρόσθετες αναλύσεις που έδειξαν ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών τη μια μέρα αποτελούσε δείκτη πρόβλεψης της καλής διάθεσης καθώς και την επόμενη, γεγονός που σημαίνει σύμφωνα με τους ίδιους ότι είναι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι εκείνη που οδηγεί στην καλή διάθεση και όχι το αντίστροφο.
Υπολόγισαν επίσης, ότι χρειάζονται εφτά με οχτώ μερίδες φρούτων και λαχανικών (θεωρώντας ως μερίδα το μισό φλιτζάνι) για να παρατηρηθούν τα ευεργετικά τους αποτελέσματα στη διάθεση.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Health Psychology.
Πηγή: vita.gr