Τα φιστίκια μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

00EC7BC3243C342B398A17CDA5C33459.jpg

  Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Breast Cancer Research and Treatment, διατροφικές συνήθειες όπως η κατανάλωση ξηρών καρπών και ειδικότερα φιστικιών κατά τη σχολική ηλικία από κορίτσια, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού στην ενήλικη ζωή τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κορίτσια από 9 έως 15 ετών που έτρωγαν φυστικοβούτυρο και φιστίκια δύο φορές την εβδομάδα, είχαν 39% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καλοήθεις παθήσεις του μαστού μέχρι την ηλικία των 30, σε σχέση με κορίτσια που δεν έτρωγαν καθόλου.

Για τη μελέτη εξετάστηκαν δεδομένα για περισσότερες από 9.000 μαθήτριες από το 1996 μέχρι το 2001. Το γεγονός αυτό αποδίδεται από τους ερευνητές στην αυξημένη πρόσληψη φυτικών πρωτεϊνών στη διατροφή τους και καλής ποιότητας λίπους, σε σχέση με κορεσμένα λιπαρά και ζωικές πρωτεΐνες που θα έπαιρναν από ζωικό βούτυρο και ζωικές τροφές γενικότερα.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...